Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

actueel

Website gelanceerd
Foto: CODA

Website gelanceerd

Onder grote belangstelling hebben locoburgemeester Marco Wenzkowski en CODA directeur Carin Reinders op 16 april de website beladengeschiedenis-apeldoorn.nl gelanceerd. Deze site maakt samen met een wandelroute deel uit van het project ‘Beladen geschiedenis: Licht op de schaduwkant’.

Voor het eerst is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de periode 1942-1945 waarin de hoogste organen van het bezettingsbestuur zich in Apeldoorn vestigden. Niet alleen online maar ook offline zijn plekken in en om Apeldoorn zichtbaar gemaakt die gerelateerd zijn aan het nationaalsocialisme en de Duitse aanwezigheid. Deze plekken zijn opgenomen in een wandelroute en de bijbehorende audiotour die vanaf 16 april beschikbaar zijn. Op deze site zijn daarnaast nog eens honderden panden en percelen in kaart gebracht die door de Duitsers gevorderd zijn.

Er moet nog veel meer onderzocht worden, maar met dit project is een start gemaakt met het on- en offline in kaart brengen van een aantal zwarte bladzijden uit die periode.

terug naar overzicht

Draai je telefoon
voor de beste beleving